På svenska

FinFonic Ab

FinFonic tillverkar och levererar hörselvårdsprodukter till sjukhus och hörcentraler, samt fungerar som underleverantör för importörer och privata företag inom hörselvårdsbranschen. Vi betjänar även privatpersoner.

Vi levererar alla märken av hörapparater och hörhjälpmedel som importeras till Finland. FinFonic tillverkar individuella hörapparater, hörselskydd, monitorhörlurar, hands-free för mobiltelefoner m.m.

Vi levererar också högklassiga standardhörselskydd för en mängd olika ändamål.

Företaget

Företaget grundades 1976 och levererar tekniska tjänster för hälsovården. Fram till år 2002 fungerade företaget under namnet Vaasan Hammas Oy och levererade både tandprotes- och hörapparatstjänster. Från och med år 2003 har företaget riktat in sig på hörselskydds-, hörapparats- och hörhjälpmedelstjänster under namnet FinFonic Ab.

Förutom det egna produktmärket Fonic fungerar vi som återförsäljare för alla hörapparater och hörhjälpmedel som importeras till Finland. I vårt breda sortiment finns lösningar till alla problem angående hörselskydd och hörsel.

Kontaktuppgifter

Finfonic Ab
Klemetsögatan 21
65100 Vasa
Tel. (06) 356 3300
Fax. (06) 356 3320
e-mail: info [at] finfonic.fi

 

Individuella Fonic hörselskydd

Vi kan inte eliminera det buller som finns i vår omgivning, men vi kan skydda oss från det. Att ha ändamålsenliga hörselskydd är den första förutsättningen för att också använda dem.

Alternativet för den traditionella kåp-modellen av hörselskydd är det individuella hörselskyddet. Det består av en stomme som är tillverkad enligt en mall av kundens örongång samt ett filter med 9, 15 eller 25 dBs dämpning. Hörselskydden är kodade med färger och därmed enkla att sätta i örat och det mjuka materialet i stommen gör det möjligt att använda hörselskydden hela dagen. Filtrets andningsförmåga gör att örat inte känns täppt när man använder hörselskyddet. De näst intill omärkbara hörselskydden sätter sig i örongången och hindrar på detta sätt inte användningen av annan skyddsutrustning, t.ex. hjälm och skyddsglasögon, eller telefon. Den lackade ytan på stommen är lätt att rengöra och desinficera.

För professionella musiker är det viktigt att ljudet inte förvrängs och att resonansen motsvarar örats egna resonans. För musiker är hörselskyddet med 15 dBs filter det naturliga valet. I bullriga miljöer där kommunikation är viktigt (fabriksarbete, tandläkare, tandtekniker, restaurangpersonal m.fl.) är ett hörselskydd som inte behöver avlägsnas för att kunna föra ett samtal ett behändigt val. Det individuella hörselskyddet är ett enkelt alternativ för att undvika buller även på fritiden, hörselskydden följer lätt med i sitt fodral och är alltid till hands.

FinFonic är den enda certifierade inhemska tillverkaren av individuellt anpassade ER-hörselskydd och utprovningen sköts i Finland av utbildad personal inom hörselbranschen.

ER-15_oikea_korvassa ER-15_vasen_korvassa