Langattomat mikrofonit

Langattomat mikrofonit toimivat pääsääntöisesti radiotaajuuksilla. Käytettäviä taajuuksia säädellään viranomaisten taholta kansallisesti ja sääntely pohjautuu kansainvälisiin sopimuksiin. Voit lukea lisää taajuuksien sääntelystä Viestintäviraston sivuilta.

Langattomien mikrofonien käyttöön Suomessa ja muualla euroopassa tuli merkittäviä muutoksia vuodenvaihteessa 2013-2014 kun suuri osa yleisesti käytössä olleista taajuuksista jäivät pois tästä käyttötarkoituksesta. Lisäksi laajasti käytössä olleita taajuusalueita ( 791–821 MHz ja 832–862 MHz) on Suomessa huutokaupattu 4G operaattoreille lokakuussa 2013 päättyneessä taajuushuutokaupassa. Lisätietoja Viestintäviraston sivuilta.

Emme voi vaikuttaa tulevaisuudessa tehtäviin viranomaispäätöksiin mutta asiakkaille suosittelemamme mikrofonit ovat luonnollisesti aina sen hetkisten viranomaismääräysten mukaisia. Pyrimme mahdollisimman aikaisessa vaiheessa myös ennakoimaan tulevia muutoksia niin, että radiotaajuisille laitteille saataisiin mahdollisimman pitkä elinkaari. Lisäksi Sennheiser tukee pidemmän elinkaaren ajattelua mm. seuraavasti:

 • Sennheiser mikrofoneissa käytettävä taajuuskaista on jopa 40% laajempi, mikä merkitsee enemmän tilaa väistellä esimerkiksi tv-kanavia nyt ja tulevaisuudessa
 • Taajuustehokkuus on huippuluokkaa, mikä merkitsee useamman käyttökelpoisen kanavan mahtumista samalle taajuusalueelle
 • Metallikuoriset mikrofonit kestävät kovaa käyttöä muovikuorisia paremmin
 • Sennheiser ew 100 -sarjasta alkaen mikrofonit on myöhemmin päivitettävissä toiselle taajuusalueelle
 • Järjestämällä erilaisia hyvityskampanjoita.

 

Langattomien mikrofonien ns. taajuusikkunat vaihtelevat valmistajittain. Myös Sennheiserin mallisarjojen väliset taajuusikkunat eriävät toisistaan siitä syystä, että ammattikäyttöön suunnatun ew-sarjan taajuusikkuna on leveydeltään 42 MHz ja edullisemman xs-sarjassa vastaavasti 24 MHz. Suosittelemme mikrofonikäyttöön ew-sarjan G- tai A-taajuusikkunoita ja korvamonitorikäyttöön ew-sarjan B-ikkunaa. XS-sarjassa mikrofonikäyttöön soveltuvat B- ja E-ikkunat.

Jos olet epävarma valinnastasi tai haluat muuten lisätietoa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme niin katsotaan Sinun tilanteeseesi paras mahdollinen ratkaisu. Voit ottaa yhteyttä helposti vaikka palautelomakkeellamme.

tuotetta sivulla
Laskeva
 1. ew 112 G3

  Sennheiser ew 112 G3-G-X

  745,00 €

  Herätä esityksesi henkiin. Tämän järjestelmän laajakuvioinen mikrofoni takaa luonnollisen puheentoiston huomaamattoman pienestä koostaan huolimatta. Jotta Sinä voisit keskittyä paristojen hankkimisen sijaan esitysten pitämiseen, bodyback lähettimeen saa lisävarusteena ladattavan akun. Vaadi parasta langatonta esitystekniikkaa, joka on helppo ottaa käyttöön ja true diversity vastaanottimen ansiosta erittäin luotettava. Vastaanottimen infrapunaportin avulla synkronoit helposti asetukset lähettimeen.

  Lue lisää...
 2. ew 135 G3

  Sennheiser ew 135 G3-G-X

  745,00 €

  Monikäyttöinen ja erittäin suorituskykyinen mikrofonijärjestelmä musiikkiin ja esityksiin. G3 käsimikrofonissa voit ladata lisävarusteena saatavan akun irrottamatta sitä lähettimestä. Lähettimen voi synkronoida yhdellä napin painalluksella vastaanottimesta. Taustavalaistu pistematriisinäyttö on helppolukuinen kaikissa valaistusolosuhteissa.

  Lue lisää...
tuotetta sivulla
Laskeva