Voiko yksilölliset kuulonsuojaimet pestä?

Silikonisen runko-osan voi pestä vedellä mutta suodatinosa on poistettava ennen pesua.

Mitä yksilöllisissä kuulonsuojaimissa ja kuulokkeissa olevat värikoodit tarkoittavat?

Kuulonsuojainten ja kuulokkeiden sininen värikoodi tarkoittaa vasenta ja punainen oikeaa puolta.

Mikä on yksilöllisten kuulonsuojainten käyttöikä?

Yksilöllisten kuulonsuojainten käyttöikään vaikuttaa oleellisesti käytettävät materiaalit ja valmistustapa. Koska Fonic-kuulonsuojaimet on valmistettu alusta loppuun yksilöllisesti käsityönä, voidaan niiden valmistuksessa käyttää erittäin pehmeää mutta kestävää silikonia. Silikonin pehmeys mahdollistaa erittäin hyvin istuvien yksilöllisten osien valmistuksen ja näin käyttöikä saadaan mahdollisimman pitkäksi. Merkittävin käyttöikää rajaava tekijä on korvakäytävän luonnollinen laajeneminen iän myötä. Tämä tapahtuu yksilöllisesti mutta tyypillinen käyttöikä on 6-8 vuotta. Käyttövinkkinä suosittelemme suojainten säilyttämistä säilytyspussissaan aina käyttökertojen välillä. Silikoniosat maastoutuvat uskomattoman hyvin pudotessaan ilman suojapussia esimerkiksi ulkotiloissa ja sisätiloissakin ne pomppivat helposti kauas putoamispaikalta.

Mistä tiedän ovatko yksilöllisten kuulonsuojainten suodattimet vielä käyttökelpoiset?

Jos suodattimet ovat silmämääräisesti tarkasteltuna ehjät ja puhtaat eikä niiden kanssa ole hankala kommunikoida melutilanteessa, ovat ne todennäköisesti aivan kunnossa. Erilaiset epäpuhtaudet, kastuminen jne. voivat heikentää suodattimen ominaisuuksia siten, ettei niiden kanssa kuule enää niin hyvin ja luonnollisesti kuin on tarkoitus. Suodattimien suojausominaisuudet eivät kuitenkaan heikkene kastumisen tai epäpuhtauksien johdosta. Jos epäilet että suodattimesi saattavat olla vialliset, voidaan ne helposti mitata laboratoriostamme löytyvällä mittalaitteistolla. Mittauspalveluista lisää verkkokauppamme palvelut -osiossa.

Sopivatko eri vaimennusarvoilla olevat suodattimet samoihin yksilöllisiin osiin?

Kyllä. Kaikki valikoimissamme olevat ER-suodattimet (9, 15 ja 25dB) sopivat samoihin yksilöllisiin osiin. Voit siis tilata toiset suodattimet jos käyttötilanteesi ovat monipuolistuneet ja koet tarvitsevasi erilaista vaimennusta eri tilanteissa. Yksilölliset osat valmistetaan aina siten, että niihin voi liittää myöhemmin myös erilaisia kuulokkeita vaikka tällaista tarvetta ei olisi alunperin suojaimia tilatessa osannut ottaa huomioon.

Miksei yksilöllisiin kuulonsuojaimiin liitettävistä kuulokkeista ole taajuusvastetietoja saatavilla?

Suljetuissa kuulokejärjestelmissä kuulokekapselin tekniset ominaisuudet ovat vain osa kokonaisuutta. Korvakäytävän muoto sekä pituus, paksuus, äänen siirtolinjan pituus, käytetyt materiaalit ja tärkeimpänä yksilöllinen tottumus ja aistierot muodostavat vähintään puolet aistittavasta äänestä ja sen sävyistä. Myös muita teitä kuin korvakäytävän kautta johtuvat äänet vaikuttavat tilanteeseen. Esimerkiksi kun FF1 tai FF2-kuulokkeilla kuunnellaan hiljaisuudessa, kuulostavat ne matalien taajuuksien osalta ”köyhiltä”, mutta kun meluolosuhteissa matalat taajuudet välittyvät korvaan luujohtokuulona, muuttaa se tilannetta radikaalisti. Koska kokeilu on mielestämme ainut oikea tapa valita käyttötarkoitukseensa oikea kuuloke, tarjoamme Fonic-kuulonsuojainten omistajille 30 päivän kokeilumahdollisuuden omassa kuunteluympäristössään haluamillaan kuulokevaihtoehdoilla.

Tein tilauksen, mutta en saanut tilausvahvistusta, mikä neuvoksi?

Tilauksen tehtyäsi ja maksettuasi, tilausvahvistus muodostuu automaattisesti. Mikäli et saa sitä sähköpostisi saapuneet-kansioon, tarkistathan roskapostisi.