Nykyaikaiset digitaaliset kuulokojeet – pienet tietokoneet korvassa

Nykyaikaiset kuulokojeet ovat digitaalisia ”pieniä tietokoneita” korvassa. Niiden prosessorit jäljittelevät parhaimmillaan suhteellisen hyvin korvan luonnollista toimintaa ja esimerkiksi hälyisissä olosuhteissa voidaan kuulla huomattavasti paremmin kuin ilman mitään apuvälinettä. Nykyaikaiset kuulokojeet ovat pieniä ja huomaamattomia. Kuulokojeesta saattaa olla uskomattoman paljon hyötyä jo paljon ennen kun kuulonalenema, tai etenkin hälyisässä ympäristössä kuuntelua vaikeuttava erottelukyvyn heikentyminen, alkaa haitata siinä määrin että tulee itse ajatelleeksi asiaa.

Vaivaton kuuleminen auttaa merkittävästi esimerkiksi nykyisessä hektisessä arjessa työssä jaksamista. Kuulemisen kanssa pinnistely aamusta iltaan syö varsinaisilta työtehtäviltä huomattavan paljon tehoa ja se saattaa vaikuttaa myös vapaa-ajan aktiviteetteihin kun työpäivän jälkeen on niin väsynyt.

Kuuleminen, tai pikemminkin kuulemisen hankaluus, vaikuttaa myös helposti huomaamatta sosiaalisiin suhteisiin kun alkaa automaattisesti välttämään tilanteita joissa ei oikein pysy keskustelussa mukana.

Koska kuulokojeen valinta perustuu kuulokäyrään, naapurilla tai ystävällä hyvin toimiva kuulokoje ei välttämättä toimi lainkaan samalla tavalla omassa tarpeessa.

Kuulokojeen hankinta käytännössä

Ota yhteyttä niin laitetaan kuuloasiat kuntoon. Meiltä löytyy kattava valikoima kuulokojemalleja varastosta Vaasasta ja oman valmistuslaboratoriomme ansiosta pystymme joustaviin toimitusaikoihin. Parhaassa tapauksessa voit saada uuden kuulokojeen käyttöösi samana päivänä kun kuulontutkimus on suoritettu.

Kuulokojeen käyttöönoton vaiheet:

  1. Kuulontutkimus
  2. Jäljennöksenotto korvasta yksilöllistä korvakappaletta tai kuorikkoa varten
  3. Soveltuvien kojemallien valinta kuulontutkimustiedon ja henkilökohtaisen tarpeen perusteella
  4. Yksilöllisten osien valmistus valitun kuulokojeen ja anatomisten vaatimusten mukaisesti
  5. Kuulokojeen ohjelmointi kuulokäyrän ja tottumustason mukaisesti sekä mahdollisten lisävarusteiden liittäminen
  6. Kuulokojeen käytön opastus
  7. Käytön opettelu jokapäiväisessä elämässä
  8. Hienosäätö

Ota yhteyttä jo heti tänään!